Cabaretvoorstellingen

Decembershow 2019: 'Op naar 2020'!

Vier Kerst, Sinterklaas én Oud & Nieuw op één avond, dan ben je er in één klap van af!

Een vrolijk cabaretprogramma met liedjes, gedichten en conferences en veel hapjes.
Over familiefeesten en –vetes, fijne herinneringen, terugkerende Piet-discussies, teleurstellende surprises en cadeaudilemma’s.

Rop speelt de familie Van Driel. De kinderen kibbelen met elkaar in het bijzijn van hun moeder over wie de kerststal erft. Wie krijgt de stal uiteindelijk?

Annie van Driel presenteert het poëzieprogramma “Dichter bij December”.
Rop kruipt in de huid van diverse dichters die zich op zeer uiteenlopende manieren
hebben laten inspireren door het thema “decembermaand – feestmaand”.

Janze laat niet alleen zien hoe de familie Van Driel kerst viert, maar ook hoe BN’ers dat doen. Met zijn publiek gaat hij dieper in op kerststress en kerstgenot.
Hij blikt terug op het afgelopen jaar (waaronder het Eurovisiesongfestival) en kijkt wat 2020 ons gaat brengen (waaronder het Eurovisiesongfestival).

De oude vertrouwde Sinterklaasliedjes worden in compleet andere uitvoeringen gezongen en gedanst.

Voor zowel de liefhebbers als de haters van de decembermaand belooft de DECEMBERSHOW 2019 een feestje te worden!

Zie speellijst

Denkend aan Holland…”

"We hebben vanmiddag bestuursvergadering gehad en diverse bestuursleden hadden alleen maar positieve reacties gehoord." VvN Woubrugge

Gaan cabaret en poëzie samen? Jazeker! Rop neemt zijn Poëzie Jukebox mee en vertelt, zingt, dicht, drinkt, grapt en rapt in deze interactieve voorstelling.Een belangrijke rode draad in het programma “Denkend aan Holland…” is het gedicht  “Visser van Ma Yuan” van Lucebert. Leraar Nederlands Chris Kleinegris laat zijn licht schijnen over de diepere betekenis van dit gedicht en haalt meer uit het gedicht dan Lucebert er ooit in heeft kunnen stoppen. Annie van Driel daarentegen – een tweede door Rop gespeeld personage – presenteert een totaal andere interpretatie tijdens haar eigen versie van het programma Candlelight op de lokale radiozender Magnolia.

Rop kan zijn programma altijd aanpassen aan het thema van uw congres, de Gedichtenmaand, de Boekenweek, jubilea of welke gebeurtenis dan ook. Rop speelde deze voorstelling al in theaters, bibliotheken, op theater en literaire festivals, bij Vrouwen van Nu, Ouderenbonden en tijdens huiskamerfestivals.

Rop rapt de klassieker “Herinnering aan Holland” van Marsman 


Reacties uit het gastenboek:

‘Beste Rop, Gisteren trad je op bij de Vrouwen van Nu in Hoevelaken en dat was een groot succes. Je conferences, je dansen, je liedjes en gedichten waren allen van hoge kwaliteit. Veel succes in de toekomst gewenst en wij raden iedereen een optreden van jou aan!’
(Mw. G. Wortel, voorzitster) 

‘Ik heb genoten. "Denkend aan Holland" van Marsman zal nooit meer hetzelfde zijn!’
(Mw. K. Groothuis, Deventer) 

“Goed fout”

Vanaf april 2015 speelt Rop zijn nieuwe voorstelling "Goed fout"!

Op een prachtige zomerse dag had ik lekker gezwommen. Daarna stond ik me te verkleden in zo'n veel te krap badhokje. Per ongeluk liet ik het muntstuk vallen dat ik voor mijn kluisje had gebruikt. Het rolde het buurhokje in. Opeens zie ik onder de wand door een kleine duim en wijsvinger tevoorschijn komen met mijn munt erin en hoor ik de stem van een jongetje dat zegt: ‘Hij is hierheen gerold.'

Rop Janze werd getroffen door de eerlijkheid van de jeugd, die immers ook de toekomst heeft! Zelf zocht hij als jongen verloren dubbeltjes en kwartjes op de kermis en kocht daar snoep voor. Was hij als kind – en als volwassene – even eerlijk als het jongetje uit het buurbadhokje? De gebeurtenis zette Rop aan het denken over goed en fout. Met vrienden, zijn yogalerares en een student filosofie ging hij in gesprek over het goede leven en de grenzen van individuele vrijheid. Maar ook over opgroeien met sprookjes die geluk voor later beloven. Als kind hoopte hij een spraakgebrek te overwinnen. Maar nu hij volwassen is, doemt het schrikbeeld op van eenzame ouderdom waarin hij weer net zo onverstaanbaar voor zich uit mompelt als in zijn kindertijd! Waarom lukt het zijn katten wél om in het nu te leven? Goed fout! is een interactieve voorstelling over ‘foute’ muziek op goede feestjes, eerlijkheid en sociale media, wijze katers, gevonden en verloren voorwerpen en opmerkelijke levenslessen.

Fragmenten uit Rops vorige programma, de Eindewereldconference in De Meervaart te Amsterdam plus reacties van het publiek kunt u in de video hieronder bekijken.